Terugblik informatieavond

kronkel

Inmiddels zijn er alweer 6 schoolweken voorbij. Weken waarin tal van activiteiten op de agenda stonden. Allemaal in het teken van elkaar ontmoeten, kennismaken, verbinden en samen stromen. Fijn voor onze kinderen en het team om te zien dat er vanuit de ouders/verzorgers zoveel interesse wordt getoond! Samen zorgen we voor goed onderwijs.

Tijdens de goed bezochte informatieavond op 9 september j.l. namen we u mee in de doelen waaraan we dit schooljaar gaan werken. 

– Dit schooljaar gaan de leerkrachten verder met het nog beter maken van de kwaliteit van ons lesgeven. Daardoor betrekken we de kinderen nog meer bij de lessen en sluiten we beter aan bij waar uw kind behoefte aan heeft. We maken het onderwijs voor uw kind nog boeiender.

– De leerkrachten werken met de nieuwe taal- en spellingsmethode Taal Actief. We gaan deze lessen zo geven dat nieuwe onderwerpen en spellingcategorieën nog beter worden aangeleerd. 

– Voor talentvolle leerlingen en leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong starten wij een plusklas op. Kinderen in de Plusklas krijgen meer uitdagende en verdiepende opdrachten. Zij krijgen de verantwoordelijkheid zelfstandig vragen en opdrachten op te lossen.

– Onze leerlingen krijgen rekenonderwijs dat nog beter past bij hun eigen rekenniveau. Kinderen die daaraan toe zijn, krijgen uitdagende en verdiepende rekenopdrachten. 

– Onze teamleden werken professioneel samen en staan open om van elkaar te leren.

De kwaliteit van lesgeven en de samenwerking tussen de teamleden staat centraal. Daarmee geven we aan onze leerlingen het voorbeeld van hoe je met elkaar samenwerkt.

Voor een uitgebreide toelichting op de genoemde punten verwijzen wij graag naar het schoolplan en de schoolgids. Beide zijn te downloaden via onze website: www.schoolvarik.nl

Op de Burg. Westerbeek van Eertenschool is iedereen welkom. Wij staan voor B(l)oeiend Onderwijs voor ieder kind. 

Voel je welkom: openheid, samen in verbinding,vertrouwen

Voel je vrij: b(l)oeiend onderwijs, onderwijs voor ieder kind, eigenaarschap

Organische vorm scholen Westerbeek 4