Feestelijke opening Groene Schoolplein Burg. Westerbeek van Eertenschool

kronkel

Op de Burg. Westerbeek van Eertenschool was het maandag 15 april j.l. groot feest. Samen met alle kinderen van de school, de wethouder van onderwijs, Dhr. den Dikken, en alle andere genodigden werd het Groene Schoolplein officieel geopend.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de hulp van lokale sponsoren heeft de Burg. Westerbeek van Eertenschool het Groene Schoolplein kunnen realiseren. Een zee van betonnen stoeptegels is veranderd in een plaats waar kinderen kunnen bewegen, ontdekken, spelen en ontmoeten.

Wie het plein opkomt wordt via de buitenklas over een houten bruggetje naar een belevingspad geleid. Loop je het pad verder af, dan kom je via een wilgentunnel in een echte wilgenhut. Naast de buitenklas ligt een wadi waar kinderen bootjes van schors op de stroom mee laten varen. Naast voldoende speel- en
ontdekelementen voor de kinderen is er ook veel aandacht besteed aan de beplanting van het plein. Zo wordt het evenwichtsparcours aan de zijkant van de school opgefleurd door twee kersenbomen en kersen- en bramenstruiken. Deze zijn beschikbaar gesteld door oud leerlingen van groep 8 en de plaatselijke fruittelers.

Op het nieuwe schoolplein van de Burg. Westerbeek van Eertenschool worden de kinderen uitgedaagd om te spelen, te ontdekken en te leren in een omgeving die creativiteit en
verbinding met de natuur aanmoedigt. Benieuwd geworden naar het Groene Schoolplein? Kom gerust eens een kijkje nemen.

Organische vorm scholen Westerbeek 4