Paarse vrijdag 8 december

kronkel

Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag. Op deze dag besteden wij als school aandacht aan de boodschap dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent, wat je hobby’s zijn, wat je huidskleur is, wat je gelooft of op wie je verliefd wordt. Aandacht voor jezelf zijn is 365 dagen per jaar van belang maar verdient extra aandacht, zoals op Paarse Vrijdag. Door op een positieve manier aandacht te besteden aan diversiteit leren kinderen dat zij er mogen zijn, maar vooral ook anderen te respecteren om wie zij zijn. ‘Iedereen is goed zoals die is’

Door middel van het Paarse Vrijdag pakket maken we gebruik van lesbrieven voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Als u geïnteresseerd bent in de lesbrieven, kunt u een kijkje nemen op basisschool.coc.nl. 

Alle kinderen mogen komende vrijdag in paarse kleding naar school komen. Het belangrijkste is dat ze iets aantrekken waarin zij zich prettig in voelen.

Organische vorm scholen Westerbeek 4