MR

kronkel

Beste ouders en verzorgers,

We zijn heel erg trots en blij bij de MR!

We zijn trots omdat zich in de zomer twee geweldige kandidaten meldden voor de ouderplek in de MR: Shannon en Kirsten. We zijn ook trots dat er zoveel ouders hun stem hebben uitgebracht! Dit geeft aan dat de MR leeft.

Hoewel ook Shannon flink wat stemmen kreeg, kwam Kirsten als de overtuigende winnaar uit de bus. 

Daarbij liepen we helaas nog wel tegen een lastige situatie aan. Vanwege privacy hadden we gekozen voor de gebruikte anonieme stemmethode. Recent bleek echter dat er een of meer ouders meer dan één keer op de stemknop hebben gedrukt. De uitslag was weliswaar overtuigend, maar dus niet helemaal zuiver. We hebben hierover overleg gehad met de kandidaten. Zij waren allebei heel tevreden met de uitslag van de verkiezing. Daarom hebben we gezamenlijk besloten het zo te laten. Hier hebben we wel een les van geleerd. Bij de volgende verkiezingen zullen we een andere stemmethode gebruiken.

We zijn blij met de komst van Kirsten in de MR en willen Shannon enorm bedanken dat zij zich kandidaat had gesteld. 

Naast Kirsten, die al vanaf het begin van het schooljaar deelneemt aan de MR activiteiten, zijn er ook twee nieuwe teamleden in de MR: Juf Renée en Juf Nienke. Ook twee toppers die wellicht nog vrij nieuw zijn op onze school, maar al wel veel ervaring meebrengen.

Op 21 september hadden we onze eerste MR vergadering van dit jaar. Die stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar en onszelf “organiseren” – de reglementen nog eens bekijken, vergaderdata controleren, de “rollen” verdelen, opleidingsbehoefte en cursussen inventariseren en doorspreken wat er dit jaar allemaal “op de agenda staat”.


Maar ook inhoudelijk zijn we alweer aan de slag. We hebben onder andere met Juf Mijntje/de directeur gesproken over de hoogte van de ouderbijdrage en zijn gevraagd instemming te verlenen aan het schoolplan voor dit jaar.

Het wordt een vol jaar en we hebben er zin in!

Vragen of opmerkingen voor de MR? U kunt ons altijd mailen op mr@schoolvarik.nl

Organische vorm scholen Westerbeek 4