Schoolmaatschappelijk werk

kronkel

Hierbij wil ik mezelf graag voorstellen:

Ik ben Karlijn van Heck en ik ben als schoolmaatschappelijk werker vanuit Team Sociaal gemeente West Betuwe verbonden aan deze school dit schooljaar.

Wat doet een schoolmaatschappelijk werker nu precies?

Soms heb je als ouder zorgen over je kind of loopt het thuis niet lekker, bijvoorbeeld omdat de opvoeding van je kind veel van je vraagt. Soms is je kind stil en verdrietig of juist heel erg snel boos en weet je niet goed wat er aan de hand is. Soms heb je als gezin te maken met (meerdere) problemen en heeft je kind hier last van, al doe je nog zo goed je best als ouder. Ook kan de leerkracht signaleren dat een kind zich opvallend gedraagt, geen gelukkige indruk maakt of zijn er zorgen over de ontwikkeling van het kind. De leerkracht zal dit altijd eerst met u bespreken en samen kan besloten worden om schoolmaatschappelijk werk te betrekken. 

De schoolmaatschappelijk werker kan vervolgens onderzoeken wat er speelt en meedenken welke ondersteuning een kind of een gezin goed kan gebruiken. Dit gebeurt door middel van gesprekken met u als ouder, de leerkracht en/of de intern begeleider en als het kind oud genoeg is, soms ook met het kind. Samen proberen we een vorm van ondersteuning te vinden waarvan we inschatten dat dat uw kind of jullie gezin verder kan helpen. Het doel is altijd dat het kind weer beter in zijn of haar vel komt te zitten en zich daardoor zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. 

In de bijlage van de mail vindt u meer informatie. Mocht u gebruik willen maken van het schoolmaatschappelijk werk dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht van uw kind of u kunt zelf contact met mij opnemen via mijn mailadres:

Karlijn.van.heck@westbetuwe.nl

Hartelijke groet,

Karlijn van Heck

Organische vorm scholen Westerbeek 4